De KPN TV+ Box installeren en controleren op updates | KPN Community (2024)

In dit artikel leggen we in grote lijnen uit hoe je de TV+ box zelf kunt installeren, en hoe je kunt controleren of de softwareup to date is.

Inhoud

  • Aansluiten en installeren van de KPN TV+ Box
    • KPN TV+ Box aansluiten met een netwerkkabel
    • KPN TV+ Box aansluiten via wifi
    • KPN TV+ Box activeren
    • KPN TV+ Afstandsbediening afstemmen op je TV en/of geluidsinstallatie
  • Updates van de KPN TV+ Box
    • Twee soorten updates
    • Controleren op updates

Aansluiten en installeren van de KPN TV+ Box

Het aansluiten en installeren van de TV+ Box heeft een aantal stappen. Je kunt deze stappen ook volgen vanuit de handleiding die meegeleverd is in het installatiepakket.

De TV+ Box kan op twee manieren aangesloten worden op je modem: met een netwerkkabel, of via wifi. Bedenk van te voren wat in jouw huis de beste oplossing is.

KPN TV+ Box aansluiten met een netwerkkabel

Een rechtstreekse netwerkkabel is de manier van aansluiten die wij aanraden. Dit geeft de meest stabiele verbinding tussen je modem en de TV+ Box.

Gebruik je een bekabelde verbinding met een switch ertussen? Zorg dan dat dit een switch is die IGMP snooping ondersteund.

Gebruik van een draadloze verbindingsset (DVS, signaal via het stroomnetwerk) raden wij niet aan voor TV+. Heb je een moderne DVS dan kan het goed werken, maar kunnen we ongestoorde, hoge, kwaliteit niet garanderen.

  1. Sluit de netwerkkabel metde gele stekkersaan op de netwerkpoortvan je KPNTV+ Box en een willekeurige netwerkpoort van het modem(Experia Box, KPN Box of FRITZ!Box).
  2. Controleer of je tv uit staat.
  3. Sluit de meegeleverde HDMI-kabelaan op de poort [HDMI] van je KPNTV+ Box en de andere zijde op eenHDMI‑aansluitpunt van je tv.
  4. Sluit de kabel van de stroomadapteraan op het aansluitpunt [12V DC] vande KPN TV+ Box en steekde stekker in het stopcontact.
  5. Zet je televisie aan.Heb je geen beeld? Selecteer dan het juiste HDMI input-kanaal(source) met de afstandsbediening van je tv. Deze knop verschiltper type tv (SOURCE/AV/EXT).
  6. Wacht tot de KPN TV+ Box is opgestart.
  7. Plaats de AAA-batterijen in de bijgeleverde afstandsbediening.Koppel deze met je TV+ Box door de knoppen 7 en 9 tegelijkertijd ingedrukt te houden tot het blauwe lampje op de afstandsbediening brandt.
  8. Kies een taal

KPN TV+ Box aansluiten via wifi

Als je hebt besloten dat je de TV+ Box via wifi wilt aansluiten, neem dan als eerste ons aparte artikel over aansluiten via wifi door.Daarin lees je alles over hoe je de TV+ Box via wifi aansluit, en welke manieren van aansluiten wij daarin ondersteunen:

Begin daarnaals volgt:

  1. Controleer of je televisie uit staat.
  2. Sluit de meegeleverde HDMI-kabel aan op de poort [HDMI] van je KPNTV+ Box en de andere zijde op eenHDMI‑aansluitpunt van je tv.
  3. Sluit de kabel van de stroomadapter aan op het aansluitpunt [12V DC] vande KPN TV+ Box en steek in het stopcontact.
  4. Zet je televisie aan.Heb je geen beeld? Selecteer dan het juiste HDMI input-kanaal(source) met de afstandsbediening van je tv. Deze knop verschiltper type tv (SOURCE/AV/EXT).
  5. Wacht tot de KPN TV+ Box is opgestart.
  6. Plaats de AAA-batterijen in de bijgeleverde afstandsbediening. Koppel deze met je TV+ Box door de knoppen 7 en 9 tegelijkertijd ingedrukt te houden tot het blauwe lampje op de afstandsbediening brandt.
  7. Kies een taal
  8. Volg nu de stappen op het scherm om de TV+ Box teverbinden met je wifinetwerk.

KPN TV+ Box activeren

Nadat de TV+ Box is aangesloten en opgestart en de verbinding met internet gemaakt heeft kun je de installatie afronden. Hiervoor heb je jouwabonnementsnummer en pincode uit de bevestigingsmail nodig. Volg de stappen op het scherm:

  1. De TV+ Box zal eerst kijken of er updates beschikbaar zijn. Als dat zo is worden deze gedownload en geïnstalleerd. Hierbij kan je TV+ Box zichzelf herstarten.
  2. Daarna krijg je de optie om in te loggen met een Google account.
    Als je gebruikt wilt maken van de mogelijkheid om extra apps te kunnen installeren en Google Assistent te gebruiken, dan is dit ook nodig.
    Wil je dit liever niet, geen probleem. De TV+ Box is zonder Google account gewoon te gebruiken. Mocht je je bedenken kun je later altijd nog inloggen met een Google Account. Hoe je dat doet lees je in dit artikel:

    Na het inloggen krijg je informatie over de mogelijkheden en kun je nog enkele instellingen aanpassen.

  3. Vervolgens zal de TV+ Box kijken of er een update is voor de software van de afstandsbediening. Als dit zo is krijg je dit op het scherm te zien en kun je dit installeren.
  4. Als laatste stap vul je jouw abonnementsnummer en pincode in.

Gefeliciteerd. De KPN TV+ box is nu klaar voor gebruik!

KPN TV+ Afstandsbediening afstemmen op je TV en/of geluidsinstallatie

Je kunt de afstandsbediening van de TV+ Box afstemmen op je TV en of je geluidsinstallatie. Zo kun je met één afstandsbediening alles bedienen. Hoe je dit doet lees je in ons afstandsbediening artikel:

Updates van de KPN TV+ Box

Beschikbare updates voor de TV+ Box worden automatisch geïnstalleerd. Je kunt echter ook zelf controleren op updates. En deze installeren als ze er zijn.

Twee soorten updates

De TV+ Box bestaat uit twee lagen:

  • KPN TV+ firmware: ditis waar de hele ontvanger op draait. Deze zorgt voor het basis functioneren van het apparaat.
  • KPN TV+ App: dit is de schil die je onze menu's geeft en zorgt dat je tv kunt kijken.

Beide lagen kunnen geüpdatet worden. Als er een update is, publiceren we informatie daarover in onzeProduct Updates.

Controleren op updates

1. Open deInstellingen.

De KPN TV+ Box installeren en controleren op updates | KPN Community (1)

2. Kies rechts voorInformatie.

De KPN TV+ Box installeren en controleren op updates | KPN Community (2)

Je ziet dan allerlei nummers en informatie.Zoek in deze lijst de koppenKPN TV+ firmware en de KPN TV+ app. Erachter zie je het versienummer van de software.

De KPN TV+ Box installeren en controleren op updates | KPN Community (3)

Wil je weten of dit de meest recente software is? Druk dan op OK terwijl je een van beide geselecteerd hebt. Je komt dan op dit scherm:

De KPN TV+ Box installeren en controleren op updates | KPN Community (4)

Selecteer een van beide opties en druk opnieuw op OK.

Nadat je hier op OK hebt gedrukt krijg je een nieuw scherm te zien met de voorgeselecteerde optie ‘Controleer nu’. Druk nogmaals op OK om de controle te starten.

  • Als er een update beschikbaar is krijg je een melding te zien met de vraag of je de update wilt installeren. Selecteer ‘Ja’ met de pijltoetsen en bevestig met OK.
  • Als er geen update beschikbaar is krijg je een melding dat er geen update is. Er verschijnt een voorgeselecteerde optie ‘Terug’. Bevestig dit met OK om terug te gaan naar de instellingen.
De KPN TV+ Box installeren en controleren op updates | KPN Community (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5341

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.