Dit is de beste kleine iPhone die je in 2024 kunt kopen (2024)

Als je de trend volgt, zie je dat iPhones alleen maar groter worden. Maar wat is in 2024 je beste optie als je een kleine iPhone wilt? Dat lees je in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Overzicht

Afmetingen Camera Filmmodus Scherm Batterij

Dit is de beste kleine iPhone die je in 2024 kunt kopen

De ontwikkeling dat iPhones steeds groter worden is al een tijdje aan de gang. Zo is er sinds de komst van de iPhone 14 geen mini-uitvoering meer, maar juist een Plus-variant. Een goede optie is dan ook de laatste kleine iPhone die Apple heeft uitgebracht: de iPhone 13 mini. We zetten voor je op een rij wat deze iPhone te bieden heeft.

Klein van formaat

De iPhone 13 mini is net zo groot als de 12 mini. De afmetingen zijn 131,5 x 64,2 x 7,7 mm en hij weegt slechts 141 gram. Hiermee zijn dit de kleinste iPhones die je nog kunt kopen. De iPhone 13 mini is dan logischerwijs de betere keuze.

Een betere camera

De cameralenzen (een groothoek- en een ultragroothoekcamera) van de iPhone 13 mini zijn groter dan die van zijn voorganger en staan in een diagonale opstelling. Er zitten nieuwe sensoren in, die ervoor zorgen voor meer licht en details. Maar eerlijk gezegd zien de foto’s van beide toestellen er ongeveer net zo goed uit.

Filmmodus voor video’s met diepte

De Filmmodus (Cinematic Mode) is nieuw op de iPhone 13-serie en lijkt op de portretmodus, maar dan voor video. Het onderwerp op de voorgrond komt scherp in beeld, de achtergrond is onscherp. Gebeurt er iets belangrijks in de achtergrond? Dan komt dat scherp in beeld en wordt de voorgrond onscherp weergegeven. Dit gebeurt vrijwel automatisch. Klopt er uiteindelijk iets niet, dan pas je de scherpte achteraf zelf nog de aan.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een verbeterd scherm

Het scherm van de iPhone 13 mini is vernieuwd en met 800 nits helderder dan dat van zijn voorganger (625 nits). Zeker in direct zonlicht merk je duidelijk verschil. Je moet het wel doen zonder de ProMotion-technologie die je wel op de Pro-versies vindt: een adaptieve ververssnelheid van tot 120Hz. De 13 mini heeft een OLED-scherm met een ververssnelheid die blijft steken op 60Hz. Daardoor heeft de kleine iPhone helaas geen always-on scherm.

Een veel betere batterij

De iPhone 13 mini heeft een krachtigere en zuinigere chip (A15 Bionic vs A14 Bionic in de iPhone 12 mini), en tegelijkertijd een krachtigere batterij (2438 mAh vs 2227 mAh in de iPhone 12 mini). Hierdoor is de batterijduur flink verbeterd. En dat is goed nieuws, want de iPhone 12 mini van vorig jaar had een zeer matige batterijduur.

Met de batterij van de iPhone 13 mini doe je volgens Apple tot 17 uur als je video’s afspeelt. Bij de iPhone 12 mini was dat maar liefst twee uur korter, dat toestel moet al na 15 uur weer aan de lader. Daarom zien we dit als één van de belangrijkste verbeteringen van de nieuwste kleine iPhone.

Conclusie: de beste kleine iPhone die je kunt kopen

De iPhone 13 mini is op veel fronten verbeterd ten opzichte van de 12 mini. Daarom is dit nog steeds je beste keuze als je op zoek bent naar een kleine iPhone. Wil je er een aanschaffen, kijk dan zeker eens naar de onderstaande deals!

Apple iPhone 13 mini prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 36,- p/m

Bekijk abonnementen abo

Los nieuw

€ 728,-

Bekijk prijzen

Los refurbished

€ 373,99

Bekijk prijzen

Los refurbished: € 373,99

Wil je niet zoveel geld uitgeven?

Vind je de telefoon te duur? Kijk dan zeker eens naar de iPhone SE 2022. Die is met 138,4 x 67,3 x 7,3 mm weliswaar iets groter. En je moet tevreden zijn met een minder krachtige batterij, het ontbreken van Face ID en een iets minder goede camera. Ook het scherm is kleiner en de resolutie iets lager, maar er zit wel dezelfde chip in. Zoals je hieronder ziet, betaal je ook wel een heel stuk minder voor een iPhone SE 2022 dan voor een 13 mini.

Apple iPhone SE 2022 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 25,- p/m

Bekijk abonnementen abo

Los nieuw

€ 424,-

Bekijk prijzen

Los refurbished

€ 234,99

Bekijk prijzen

Los refurbished: € 234,99

Je zou misschien denken dat het ook een idee is om te wachten op de volgende generatie iPhone SE, de SE 4. Alleen is ook hier dezelfde trend zichtbaar: de SE 4 krijgt namelijk zeer waarschijnlijk een scherm van 6,1 inch. Een nieuwe kleine iPhone hoef je voorlopig dus niet te verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onzedagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast degratis iPhoned-appen houd onze website in de gaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de iPhoned nieuwsbrief

  • Nieuwe iPads komen tóch niet op 26 maart (maar wanneer wel?) (21 mrt)
  • iPhone 16 krijgt superdunne randen en dat is fijn (dit is waarom) (21 mrt)
  • Generatieve AI op je iPhone: zo gaat Apple het aanpakken (20 mrt)
  • macOS 14.4 problemen: update zit vol met bugs (20 mrt)
  • ‘iPhone 17 krijgt een nieuw krasvast scherm zonder reflecties’ (20 mrt)

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de beste kleine iPhone die je in 2024 kunt kopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5970

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.