iPad Pro 2024 komt er bijna aan - dit zijn de verwachtingen (2024)

De volgende generatie iPad Pro-modellen van Apple wordt waarschijnlijk binnen enkele weken aangekondigd. Dit kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Overzicht

Een dunner design Een snelle M3-chip Meer opslagruimte Grotere OLED-schermen Betere camera’s MagSafe voor draadloos opladen Magic Keyboard en Apple Pencil

iPad Pro 2024: dit zijn de verwachtingen

De iPad Pro van 2022 was maar een kleine update. De M2-chip, Apple Pencil hover-functie en upgrades zoals Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 werden toegevoegd. Volgens geruchten wordt de volgende generatie iPad Pro de eerste grote update sinds 2018, waarbij fundamentele veranderingen worden geïntroduceerd. We noemen een aantal van de belangrijkste verwachtingen.

Een dunner design

De iPad Pro heeft sinds 2018 vier opeenvolgende generaties hetzelfde ontwerp behouden. Er zijn meerdere geruchten die suggereren dat de grootste verandering van de nieuwe modellen een aanzienlijke dunner design zal zijn. De verwachtingen zijn: van 5,9 mm naar 5,1 mm en van 6,4 mm naar 5,0 mm.

CAD-renders laten zien dat het ontwerp van de nieuwe iPad Pro naar verwachting verder niet ingrijpend verandert. Er zijn berichten dat er een liggende camera aan de voorkant komt, net zoals bij de iPad van de 10e generatie. Dat is een veel natuurlijkere plek voor videogesprekken bij gebruik van een Magic Keyboard.

Een snelle M3-chip

De verwachting is dat de volgende generatie iPad Pro wordt uitgerust met de M3-chip, die voor betere prestaties en een hogere efficiëntie moet zorgen. De M3 is gebaseerd op de A17 Pro-chip. In benchmarktests presteert de M3 ongeveer 17 procent beter dan de M2 in single-core taken en ongeveer 21 procent beter in multi-core taken.

Meer opslagruimte

De nieuwe iPad Pro krijgt naar verwachting ook een opslagoptie van 4 TB. Sinds 2021 is de iPad Pro verkrijgbaar met 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB opslagruimte. Als Apple de maximale opslag van de nieuwe iPads verhoogt naar 4 TB, zal waarschijnlijk ook de basisopslag naar 256 GB worden verhoogd om vijf opties te behouden.

Verder is het RAM-geheugen van de iPad Pro variabel op basis van de opslagcapaciteit. iPad Pro-modellen met 128 GB, 256 GB of 512 GB opslag hebben 8 GB RAM, iPad Pro-modellen met 1 TB of 2 TB opslag hebben 16 GB RAM. Of dat betekent dat een iPad Pro met 4 TB opslag 24 GB of 32 GB werkgeheugen gaat krijgen is onbekend, maar niet onwaarschijnlijk.

Grotere OLED-schermen

Een OLED-scherm is misschien wel de langst verwachte upgrade voor de nieuwe iPad Pro. Het huidige 11-inch model heeft een LCD-display, het 12,9-inch model heeft een mini-LED-display. OLED-schermen verbruiken minder stroom, hebben een grotere kleurnauwkeurigheid en bieden een veel beter en constanter contrast dan LCD-schermen.

De verwachting is ook dat de nieuwe iPad Pro een iets groter scherm krijgt. Zo gaat 11-inch naar 11,1-inch en 12,9-inch naar 13-inch, met slankere randen rond het scherm. De iPads zelf worden dus niet groter, maar de schermen wel.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Betere camera’s

De iPad Pro heeft sinds 2017 dezelfde 12-megapixel hoofdcamera met een diafragma van f/1.8. De 12-megapixel ultragroothoek met f/2.4 is ook hetzelfde gebleven sinds de introductie op de iPad Pro uit 2021. Er gaan geruchten over camera-upgrades voor andere toekomstige iPad-modellen, zoals de iPad mini van de zevende generatie. Dat betekent dat de iPad Pro naar verwachting soortgelijke verbeteringen krijgt.

Sinds 2021 heeft de iPad Pro ook een 12-megapixel frontcamera met een diafragma van f/2.4. Met de iPhone 14-modellen van 2022 introduceerde Apple een verbeterde 12-megapixel frontcamera met een diafragma van f/1,9 en autofocus. Het lijkt aannemelijk dat deze frontcamera ook naar de iPad Pro zou kunnen komen.

MagSafe voor draadloos opladen

Apple zou iPad Pro prototypes hebben ontwikkeld met een groter Apple-logo van glas, dat draadloos opladen mogelijk zou maken. Een van de prototypes zou voorzien zijn van MagSafe met sterkere magneten dan op de iPhone om schade te voorkomen. Het is onduidelijk of er een iPad Pro met een glazen achterkant of Apple logo komt, maar Apple zou in elk geval onderzoek hebben gedaan naar een draadloze oplaadoplossing voor de iPad Pro.

Overigens is het de verwachting dat Apple ook werkt aan omgekeerd draadloos opladen voor de iPad Pro. Daarmee wordt het mogelijk om iPhones, AirPods en andere accessoires op te laden door ze op de achterkant van de iPad te leggen. Apple heeft meerdere patenten aangevraagd voor deze functie.

Magic Keyboard en Apple Pencil

Apple zou ook van plan om het Magic Keyboard voor de iPad Pro volledig te vernieuwen, zodat de tablet meer op een laptop gaat lijken. Die nieuwe versie krijgt dan een grotere trackpad en het gebied rond het toetsenbord wordt dan van aluminium gemaakt. De buitenkant van het toetsenbord behoudt het siliconen covermateriaal dat op het huidige model wordt gebruikt.

Er zijn ook geruchten dat er naast de volgende generatie iPad Pro-modellen ook een nieuwe Apple Pencil komt. De huidige, tweede generatie Apple Pencil is nu ruim vijf jaar oud. De verwachtingen zijn een korter ontwerp, een glanzende afwerking en verwisselbare magnetische punten.

Geen Apple-event

Er komt deze maand geen Apple-event, dus de nieuwe iPad Pro zal waarschijnlijk via een persbericht worden aangekondigd. Wanneer is nog onduidelijk, maar we verwachten in elk geval deze maand.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onzedagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast degratis iPhoned-appen houd onze website in de gaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de iPhoned nieuwsbrief

  • Koop de iPad Pro 2024 zo snel mogelijk: dit is waarom (13 mrt)
  • iPad Pro 2024: 3 features die je kunt verwachten (5 feb)
  • ‘Even geduld: nieuwe iPads en MacBooks komen al in maart’ (29 jan)
  • Nieuwe iPad Air, Pro en MacBook Air komen sneller dan je denkt (23 jan)
  • iPad Pro 2024 krijgt nieuwe behuizing met MagSafe (maar er is een nadeel) (19 dec 2023)

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPad Pro 2024 komt er bijna aan - dit zijn de verwachtingen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5992

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.